Cautare
  Cauta
 
 
Login
Utilizator:  
Parola:      

 
 
Newsletter
E-mail:   
 
 
 
 

Rezidentiat 2010

Rezidentiat 2010
publicat de Farmacie.ro la data de 04.11.2010

Ministerul Sanatatii organizeaza duminica 21 noiembrie 2010, Concurs national de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniul farmacie.

Concursul se desfasoara in Centrul Universitar Bucuresti.


Locurile si posturile scoase la concurs


Lista celor 121 de locuri si posturi pe domeniul farmacie scoase la concurs a fost afisata in Viata Medicala si pe site-ul rezidentiat.info. Cele 69 de locuri sunt impartite astfel: 49 pe specialitatea farmacie clinica si 20 pentru laborator farmaceutic. 

Cele mai multe locuri sunt oferite in Bucuresti (24 pe farmacie clinica si 10 pentru laborator farmaceutic), UMF Cluj-Napoca (9 farmacie clinica si 4 pentru laborator farmaceutic), UMF Targu-Mures (7 pentru farmacie clinica si 3 pentru laborator farmaceutic), UMF Timisoara (6 locuri), UMF Iasi (5 locuri) si UMF Oradea (1 loc).

Cele 52 de posturi sunt oferite in cinci centre universitare: Cluj-Napoca (11 posturi) , Timisoara, Iasi (13 posturi) , Bucuresti (21 posturi) si Targu-Mures.

Candidati eligibili la Rezidentiat 2010


a) candidati care au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta;
b) rezidenti aflati in pregatire cu respectarea prevederilor art.6 din Ordonanta Guvernului nr.18/2009;
c) specialisti care doresc sa efectueze pregatire in cea de-a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale. Specialistii care au efectuat programul de pregatire prin rezidentiat, forma pe post, pot obtine a doua specialitate, dupa indeplinirea conditiei din actul aditional incheiat la contractul de munca.
d) candidatii care indeplinesc conditiile privind cetatenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta.


Metodologia concursului de rezidentiat 2010


Concursul se desfasoara sub forma de test grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Toate intrebarile de concurs sunt elaborate de comisiile de specialisti stabilite de presedintele comisiei comune centrale si sunt diferite de cele deja publicate.

Cele 200 de intrebari de concurs sunt de doua tipuri, astfel:

a) 25% din total sunt intrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5; se noteaza fiecare intrebare cu raspuns corect cu 4 puncte; daca la aceste intrebari candidatii marcheaza mai mult sau mai putin de un raspuns corect, intrebarea se anuleaza (punctaj 0);
b) 75% din total sunt intrebari tip complement multiplu cu 2 - 4 raspunsuri corecte, fiecare intrebare cu raspunsuri corecte este notata cu 5 puncte; daca la aceste intrebari candidatul marcheaza mai putin de 2 sau mai mult de 4 raspunsuri, intrebarea se anuleaza (punctaj 0).

Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.


Inscrierea la Rezidentiat 2010


Inscrierile la concursul de Rezidentiat 2010 se fac la sediile directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, pana la data de 29 octombrie 2010, inclusiv.

Inscrierile la rezidentiatul pe post se vor face la directia de sanatate publica a judetului in care se afla unitatea sanitara care a scos postul la concurs.

Dosarul de inscriere al candidatului trebuie sa contina urmatoarele documente:

a) cererea de inscriere la concurs, cu numele de familie, initiala tatalui si toate prenumele inscrise in buletinul/cartea de identitate/pasaport, domeniul pentru care concureaza pentru cei care candideaza la rezidentiatul pe loc si respectiv unitatea sanitara si postul pentru care concureaza pentru cei care candideaza la rezidentiatul pe post. In cerere candidatii vor mentiona acordul pentru folosirea numelui si pentru afisarea rezultatului pe internet.

b) xerocopia buletinului/cartii de identitate sau a pasaportului (paginile din care reies numele si prenumele candidatului, precum si data nasterii);

c) copia legalizata a diplomei de licenta de medic, stomatolog (medic dentist) sau farmacist; absolventii promotiei 2010 pot prezenta adeverinta privind promovarea examenului de licenta;

d) adeverinta eliberata de unitatea in care sunt incadrati, din care sa reiasa specialitatea in care sunt confirmati si tipul contractului individual de munca, numai pentru rezidenti si specialisti;

e) certificatul medical privind starea de sanatate, eliberat de unitatea sanitara teritoriala desemnata de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti, in care se precizeaza ca este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in domeniul pentru care candideaza;

f) copie legalizata a actelor doveditoare (certificat de casatorie etc.), prin care si-a schimbat numele;

g) Chitanta de plata a taxei de concurs in suma de 300 lei (RON)/participant. Taxa se va plati in contul IBAN nr.RO85TREZ7005003XXX000092, CUI- 4266456, DTMB ( Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti) beneficiar Ministerul Sanatatii, adresa: str. Cristian Popisteanu Nr 1-3, sector 1, Bucuresti, cod: 010024.

La data de 17 noiembrie 2010, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs, vizitând adresa de Internet pe site-ul www.rezidentiat.info. Cu cel putin 24 de ore inainte de concurs, la fiecare sala se afiseaza lista candidatilor repartizati in sala respectiva.

Tematica si bibliografia concursului de Rezidentiat 2010

Tematicile concursului de rezidentiat 2010 si bibliografia aferenta sunt publicate in ziarul "Viata Medicala" nr.11 din 13 martie 2009 pentru domeniul medicina dentara. Acestea sunt identice cu cele de anul trecut, de la Rezidentiat 2009.


Copyright © 2006-2018 PrimeSpace  Termeni si conditii